Sivut

perjantai 15. marraskuuta 2013

Pitsikukkakone Sain äitiltäni lainaksi tämmöisen jännän  Prymin pitsikukkakoneen. Oli sen verran siansaksaa minulle tämä koneen toiminta, että täytyi pitää neulepiiri Kapteenin kanssa. Siellä sitten pohdittiinkin koneen saloja. Tämäntakia myöskin Kapteenilta löytyy samasta neulepiiristä oma versio omasta blogista -> vilkaise ihmeessä


Paketin avattaessa, sisältä paljastui pyöreä pohja, jossa paljon erilaisia pikkuisiä reikiä. Myös löytyi pieni pussillinen muovisia tikkuja, joita asettiin reikiin. Kun tikut on asetettu paikoilleen, aloitetaan lankan pujottelu. Myös paketista löytyi ohje, jota en itse oikein ymmärtänyt. Joten Kapteeni toimi vieressä ohjeen lukijana ja laadun seuraajana. Kuitenkaan lopputulos ei vaikuttanut hyvältä meistä kummastakaan, vaikka ohjeenmukaan se tehtiinkin. Koetimme sitten katsoa jos googlesta tai youtubesta löytyisi parempaa ja selkeämpää ohjetta.


Ja sieltä tubestahan se ohje löytyikin! Ja lopputuloksesta tulikin sitten paljon parempi. Ohje löytyy klikkaamalla tuota -> Prym Flower . Ja sitten saimmekin koekukkaversion väsättyä, Kapteeni antoi minulle vähän silmu-lankaa tuohon kolmanneksi langaksi. Ja sitten suuntasinkin kotiin neulepiiristä :) Taas oli opittu jotain uutta.


Kotona sitten väsäsin uuden kukkasen. Käytin enemmän lankaa tuossa pohjalla, että kukka saisi paksuutta enemmän. Tästä kukkasesta tulee uuden pipoprojektini koriste. Siitä lisää sitten myöhemmin. Loppusanoiksi tässä täytyy mainita, että kun paremmin ymmärtää miten tuota kukkakonetta käyttäisi, niin pystyy vähän soveltamaankin. Esimerkiksi youtubesta löytyvästä videosta voi nähdä kuinka samalla koneella saa aikaiseksi pienen tupsun. Myös erimuotoisten ja erilaisten kukkasien teko on mahdollista. Mutta niihin minulla on vielä harjoittelun varaa. Mutta olen kyllä sitä mieltä, että tykkäsin koneesta ja varmasti käytän sitä vielä muutaman kerran lisääkin ;)

kiitos kapteenille neulepiirissä kuvaamisesta ja kuvista <3

2 kommenttia: