Sivut

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Erikokoisille jaloille ja lankapäivitys

Tuli tässä eilen tehtyä uudet virkatut tossut pyynnöstä sukulaiselle. Eli nämä tossut ovat samanlaisella idealla tehty kuin aikaisemmin tekemäni tossut -> Virkatuja tossuja. Tossuissa on pääasiassa eripaksuisia akryylilankoja. Yksi pienipätkä villalankaakin löytyy. Huomasin miten eripaksuiset langat vaikuttavat tällaisessa virkkauksessa, sillä tossut vähän aaltoilivat :D Ei pahasti, mutta tulevaisuudessa koitan käyttää ihan samanpaksuisia lankoja. Olisin varmasti nytkin käyttänyt, mutta kun sain nuo langat valmiiksi "monsteroituna" niin tuli sitten ne käytettyä. Tossut ovat kokoa 39-40. Yhteensä langan menikki näihin oli 331gTossuista kuvanen. Ulkona on ihana kuvata 


Mutta tossujen lisäksi on tullut tehtyä Junasukkia. Osallistuin haasteeseen, jossa on tarkoitus kerätä sukkia Kotkan sairaalan synnytysosastolle. Pistin ihan oman sivun tuohon näille sukille. Koetan sinne päivitellä sukkien valmistumista ja lisäillä kuvasia sitten pikkuhiljaa. Tietenkin tulen ihan kunnolla blogiini mainitsemaan tehdyistä sukista sitten kun niitä on ihan rypäs :) . Nyt valmistuneet sukat on tehty mm. Sofil Mimosa (63% akryylia, 37 puuvillaa), Mini (100% akryylia), Sandnes mini duett (55% puuvillaa, 45% merinovillaa), Teetee helmi (100% merinovillaa) ja sekalaisista akryylilangoista. Olen tehnyt kahdella erikokoisilla puikoilla, 2½mm ja 3½mm. Langan menikki näihin on ollut 147g. Tässä kuva jo valmistuneista sukista.

Sukkien langat vasemmalta oikealle:
Mini+Mimosa, akryylilankaa, akryylilankaa, Sandnes mini duett+teetee helmi

yhteensä kaikkineen lankaa mennyt töissä: 
478g

Lankapäivitystä tähän loppuun. Olen aivan kauheasti plussalla koko tämän vuoden lankalaihiksestani! Esim tässä kuussa olen saanut kauheasti lankaa. Junasukkia vartenkin olen hakenut ilmaiseksi tarkoitettua lankaa yhdestä käsityöpuodista. Myös tuli ostettua käydessäni Helsingissä käsityömessuilla. Onneksi sitä lankaa on myös kyllä kulunutkin, mutta silti tässä yksipäivä ihan kauhistelin miten sitä lankaa on kasaantunut haha :D. En ole edes blogiiniikaan kerennyt lisätä tässä kuussa saatuja lankoja. Mutta siis yhteensä plussaa on tullut +4808g (~4,8kg).

Näillä puheilla voikin sitten lopettaa tämän päivityksen tähän. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille :) Ihanaa kevättä myös!

4 kommenttia:

 1. Onpas muhkeat ja värikkäät tossut! Tosi ihanat! Just sellaiset, jotka voisin vetää jalkaan vaikka heti, kun on vanha talo ja kylmät lattiat ja meinaa olla villasukillakin kylmä.

  Junasukat on ihan parhaat vauvansukat. Pitäis taas itsekkin neuloa muutamat tuolle kuopukselle, jonka jalka kasvaa niin kovaa vauhtia, että aina vaan jää edelliset pieniksi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itellä aikasemmin tehdyt tossut olleet reilulla käytöllä ja ihanat olleet jalassa. Suosittelen tommosia ehottomasti ;)
   Junasukka on siitä kiva, että sitä pystyy muokkaileen ihan kivasti sillee sopivaksi. Esim tuo kelta-sin sukka on vähän erilainen kuin muut, plus juuri tehny semmosta tässä, missä puikoilla on vain 9silmukkaa per puikko.

   Poista
 2. hei, kiitos mukavasta itapävästä:)
  Ihanat noi tekemäsi tossut ja monta muutakin upeaa juttua siulla on blogissasi.
  terv.Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) ja kiva iltapäivä kyllä. myös kiva kun kävit

   Poista